Nieuws uit groep 8

Sint Maarten, Sinterklaas en allerlei andere dingen.

Ja het zijn drukke tijden in groep 8. Vorige week een informatieavond voor ouders over het Voortgezet Onderwijs. En morgen gaan we weer met de kinderen op bezoek in Heiloo bij het PCC. We zijn al bij Vonk, het vroeger Clusius en het  Bonhoeffer geweest. En in januari gaan we naar het Jac. P. Thijsse. Uiteraard zijn kinderen ook zelf bezig met het bezoeken van scholen voor informatiedagen of doe-dagen. Leuk!! We krijgen op de verschillende scholen telkens korte lesjes. We hebben onder andere een vergelijkend warenonderzoek gedaan met pepernoten. We letten op de geur, kleur, of ze goed kruimelen en uiteraard op de smaak. En daarna krijg je de prijs en de winkel waar ze te koop zijn te horen.

Ook zijn we vorige week naar de bibliotheek in Castricum geweest om te luisteren en praten met de auteur Marcel van Driel. Ook interessant waren zijn tattoos en mooie T-shirts. 

Twee dagen daarna gingen we weer op de fiets naar Castricum om twee documentaires te zien. Water, Wind, Dust, Bread. Een docu over vriendschap, leven met een beperking en Iran. En Goal. Een film over vriendschap, sport en ambities. Dit alles in het kader van Idfa, het filmfestival. 

Ook hebben we bezoek gehad van 2 leerlingen van het Willem Blaeu. Zij kwamen Engelse les geven. Dat ging prima omdat we ook alweer heel wat lessen Engels hebben gehad bij meester David, juf Hedi of bij meester zelf. 

Qua creativiteit komen we ook niks tekort. Lampionnen maken onder andere. We mochten kiezen uit 3 soorten. Het leuke was dat elke groep (6, 6/7 en 8) een voorbeeld had gemaakt. Dus prima keuzes en mooie resultaten. 

Ook zijn we gestart met Stop Motion filmpjes maken. Het script is bij iedereen bijna klaar. Materialen verzameld en nu draaien maar. Dat komt deze en volgende week aan bod. 

Op vrijdagmiddag zijn we druk bezig met een musical oefenen. Hij gaat over Sinterklaas. Op vrijdag 2 december gaan we hem voor alle kinderen opvoeren. In de ochtend doen we het voor de ouders van groep 8 en de kinderen van de POV. 

Vandaag zijn we gestart met werkstukken maken. Juf Kienne kwam speciaal in de groep om ons daarover uitleg te geven. Wat onwijs leuk! Volgende week gaan we daarmee verder. 

En we kregen nog een speciaal verzoek van Sint Nicolaas om hem te helpen. Hij heeft het in deze tijd zo druk dat hij ons vroeg om voor een klasgenootje een surprise te maken. Uiteraard met gedicht. En dan inderdaad ook dit nog geheim houden. Gaat ons natuurlijk lukken. 

Al met al gezellige drukke dagen. 

Groetjes vanuit groep 8!!

 

IMG_7313 IMG_7313
IMG_7342 IMG_7342
IMG_7409 IMG_7409
IMG_7541 IMG_7541
info 1 info 1