Nieuws uit groep 8

lekker weer!

En dan komen we bijna weer bij de kerst aan! Wat gaat de tijd toch snel. Ook in deze periode veel creativiteit natuurlijk. Voor onszelf of voor ons kerstengeltje. Want dagelijks kijken we vol verwachting of er nog wat ligt in de kerstengelendoos. En uiteraard gaan we zelf ook flink aan de gang. We inspireren elkaar heel goed. Leuk om te zien hoor!

En als we dan even terug kijken lijkt het alweer lang geleden dat we de lootjes voor de surprises gingen trekken. Wat waren ze weer geweldig. Mooie creaties waarbij ieder op zijn eigen wijze, tijd en energie heeft gestoken in de surprises én in de rijmen. Wat een mooie traditie. Net als het bewonderen van al dat moois natuurlijk. Wat was het gezellig dat veel groepen kwamen kijken. En uiteraard al die ouders en grootouders die na de Sint-musical nog even bij ons in de klas kwamen.

Ja de eerste mini-musical is alweer een feit. Grote opkomst wat betreft ouders, opa’s,  oma’s,  broers en zussen. In korte tijd zoiets op de planken zetten is elke keer weer een uitdaging. En ook deze keer is het weer gelukt. Dit alles is een voorbereiding op de eindmusical. Gelukkig duurt dat nog heel lang. We hebben vast nog wel tijd om er nog een in te oefenen en op te voeren.

Ook zijn we afgelopen periode bezig geweest met de werkstukken. Juf Kienne heeft instructie gegeven. Zij zorgt voor de doorgaande lijn binnen de scholen als het om werkstukken gaat. Wat leuk om te zien wat voor stappen er worden gemaakt.  Mocht het moeite kosten om een onderwerp te vinden had juf Kienne ook nog een doos mee met allemaal onderwerpen. Zo kom je zeker aan een onderwerp waar je nog niet zoveel van weet. Of soms nog helemaal niks!

Ook zijn we nu bij de afrondende fase van de Stop-motion filmpjes beland. Sommige zijn al klaar en anderen moeten nog even vol gas aan de gang. En daarna gaan we ze natuurlijk bewonderen. Eerst moesten ze een heus script schrijven, daarna materiaal verzamelen en dan filmen. Maar hoeveel fotootjes heb je eigenlijk nodig om een vloeiend filmpje te maken? Gelukkig zijn sommige kinderen heel handig met verschillende computerprogramma’s die over Stop-Motion gaan. En zo komen we er samen telkens uit.

Op woensdag hebben we dit jaar wisseling van leerkracht. Om de 4 weken heb je dan les van een van de leerkrachten van de bovenbouw. Juf Mariëlle geeft geschiedenis, juf Berith biologie en ik aardrijkskunde. En zo draaien we dan telkens, om de 4 weken, door. Erg leuk en leerzaam. Het begint al een beetje op de middelbare te lijken. Dat is net als bij Engels. Juf Hedi, meester David, juf Berith en ik geven aan verschillende groepjes Engels. Soms met werkstukjes, liedjes of andere werkvormen.

En dan hadden we afgelopen week het weer. Hagel, sneeuw en ook vorst. Zeker groep 8 heeft er lekker van genoten. Hopen dat de kou nog een tijdje zo blijft dan zouden we binnenkort wellicht weer eens echt kunnen schaatsen.

Warme groet,

Daan Groot

christmas christmas