Tussentijdse verkiezing ouder-lid Ondersteuningsplanraad

Door het vertrek van het ouder-lid vanuit de kieskring ISOB / Blosse / Ithaka is een vacature ontstaan. Wij roepen belangstellende ouders op om zich verkiesbaar te stellen, zodat deze plek op korte termijn kan worden ingevuld. Indien er meerdere kandidaten zich beschikbaar stellen, vindt er een stemming plaats binnen de Medezeggenschapsraden van de scholen binnen het SWV PO IJmond, binnen bovengenoemde stichtingen.

Wat doet de ondersteuningsplanraad? Het beleid voor het Samenwerkingsverband wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan. Elke vier jaar wordt het plan aan de ondersteuningsplanraad ter instemming en advies voorgelegd. In dit ondersteuningsplan staan de afspraken die de schoolbesturen maken over Passend Onderwijs:
- de verdeling, besteding en toewijzing van ondersteuningsgeld en –voorzieningen aan de scholen in de regio,
- de afspraken voor plaatsing van leerlingen in het speciaal (basis-) onderwijs,  de kwaliteit van het onderwijs aan leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften,
- de wijze waarop ouders worden geïnformeerd over ondersteuningsvoorzieningen. De ondersteuningsplanraad komt minimaal 3 keer per jaar bij elkaar. De vergaderingen vinden in de avonduren plaats, op kantoor van het Samenwerkingsverband te Beverwijk of via Teams. Een vergadering duurt gemiddeld 2 uur.

Voor meer informatie kun je het bijgevoerde document lezen. Ook zit er in de bijlage van dit bericht een aanmeldformulier. 

studyday studyday