berichtje uit groep 8

Hoe gaat het eigenlijk in groep 8?

Hallo allen,

Wat zijn we weer lekker gestart in 2023. Helaas betekende het wel dat juf Liza naar de instroomgroep ging en dat wij haar dus missen op de maandag. Vandaar dat ik een paar weken full time aan het werk ben. Ik ben goed uitgerust in de vakantie dus dat is boffen.

We besteden ook in groep 8 weer wat aandacht aan ons handschrift. We schrijven dan mooi methodisch. Alle letters en hoofdletters kwamen weer even langs. Ook hebben we geschreven over wat we nodig hebben om een mooi leven te leiden. Dit past ook wel mooi bij de filosofieles van vandaag. Daar was de gedachte: Heb je vrienden nodig om een gelukkig leven te hebben? Dit leidde tot mooie gesprekken.

In deze tijd zijn we ook wat meer met agenda gebruik bezig. Afgelopen maandag schreven ze de vraag van de week (grey of the day): Een eiland geboren in de zee, in hun agenda.  Velen hadden het er thuis over gehad. En de dag daarop, dinsdag, had ik de presentatie over….Surtsey. Een vulkanisch eiland bij IJsland. Dus zo zorgen we ervoor dat ze wat vaker hun agenda gebruiken en het leidt vaak tot leuke gesprekken aan de eettafel!

Ook hebben we vorige week geoefend met de Kangoeroewedstrijd. Dat is een internationale reken- en wiskundewedstrijd.  Aan de echte wedstrijd doet heel de bovenbouw mee. Die is op 16 maart. Op een andere manier bezig zijn met rekenen. De kids vonden het super!!

En uiteraard wordt er regelmatig een beroep gedaan op vertrouwen. Hier hebben we het over gehad en gingen met de kinderen een oefening doen. In een kringetje zitten op de stoel, laat je rug rusten op de knieën van je buur. En in alle rust werd dan de stoel weggehaald uiteindelijk leun je op elkaar.  Dit lukt heel goed bij mensen die je vertrouwt. Dus ging dat super bij groep 8!

Maandag zijn we in de bovenbouw gestart met het nieuwe thema: Magische taal. De opening was met lichtsignalen, stukje Finding Nemo, Morse en zingende walvissen. Vandaag zijn we begonnen met het oefenen van verschillende talen. Dit gaan we doen door een kwartet te maken.

De ochtenden staan een beetje in het teken van de Cito. Groep 8 doet hem iets eerder ivm de adviezen. We zijn lekker bezig!

Ook zijn we vorige week begonnen met EHBO. Beetje theorie en gelijk lekker oefenen. We doen het in 2 groepen. Juf Rinske voert daar de lessen van uit.

En komende dinsdag gaan we dan voor het laatst naar een middelbare school: dit keer het Jac P Thijsse. Lekker op de fiets zodat we voor volgend jaar kunnen oefenen. Dus wellicht regenpak mee.

Tot de volgende keer!!

Groetjes Daan

4b8b3ce81ee3f38d252523b8d9728531 4b8b3ce81ee3f38d252523b8d9728531
filosofie filosofie
EHBO Moos EHBO Moos
EHBO theorie EHBO theorie
Kangoeroe Kangoeroe
vertrouwensoefening vertrouwensoefening