nieuws uit groep 5

In dit nieuwe jaar zijn wij weer actief begonnen. Wij hebben al twee keer een gastdocent gehad. Het begon met de muziekles van juf Pauline. Dat was heel gezellig en leerzaam. Op vrijdag hebben wij weer genoten van de judoles van meester Tijmen. Wat fijn dat dit ook dit jaar weer mogelijk is. 

Ook in de klas hebben wij hard gewerkt. Aan het normale programma en ook aan creatieve opdrachten. Eerst hebben wij met de collage techniekblokken gekleurd in de primaire kleuren. Dit was een groepsopdracht en zoals jullie op de foto kunnen zien is het bijna goed gelukt.  (voor de kritische kijker er kloppen 3 blokken niet helemaal)

De vlechtopdracht bleek een opdracht met ”doorzetkracht” te zijn.

Nu zijn wij bezig met het thema ”Magische taal”. Veel kinderen kunnen al hun naam spellen met hun vingers. Verder concentreren wij ons op geheimtaal. Heel verrassend.

Vorige week hield Alain een mooie presentatie over Mexico. Hij liet prachtige foto’s zien en hij  wist veel over de plaatsen waar hij geweest was te vertellen. Zijn opkomst met grote Mexicaanse sombrero was hilarisch.

3 3
blokken blokken
j 1 j 1
M5 M5
NB1 NB1
vlechtwerk vlechtwerk
mexico mexico