Nieuws uit groep 8

nieuwtjes.

Beste allen,

Vanaf eind januari hebben we om de week op maandag muziekles van juf Pauline. Wat ontzettend leuk zeg!  Het eerste lied werd: Country Road van John Denver. De kinderen mochten ook een verzoeknummertje insturen en dat werd: Sweet Caroline. Geweldig!

Ook hebben we op de maandag spelletjesles. In de middag gaan de groepen 6, 6/7 en 8 zich lekker mengen door de lokalen en gang en hebben we tijd en ruimte om gezellig met elkaar een spel te spelen. Er wordt sindsdien weer volop geschaakt. Ook wordt er een voetbalcompetitie opgezet. Daar hoort natuurlijk ook winnen en verliezen bij.

Gelukkig hebben we de Cito’s afgerond. Die stonden een aantal dagen echt wel even centraal. Wij in groep 8 deden ze iets eerder dan de rest, dat had uiteraard te maken met de adviesgesprekken waar we nu midden in zitten.

Dinsdag 24 januari gingen we op de fiets naar Jac. P. Thijsse College in Castricum. Dat was alweer de laatste open-dag met school. Nu zijn de kinderen nog volop bezig met scholen bezoeken eventueel met hun ouders. Ook zijn er af en toe leuke doe-dagen.

Sinds een paar weken loopt er ook weer een oud-leerling bij ons mee in groep 8, Noa. Erg leuk om te merken met welk vertrouwen deze oud-leerlingen dan weer graag terugkomen op het Kleurenorkest. Noa begeleidt soms groepjes, gaat mee naar de gym en gaat binnenkort ook zelf dansles geven tijdens een gymles. Allemaal heel leuk! 

Aangezien meester Bor er al een poosje niet is en de kinderen hem en zijn lessen erg missen hebben we ook een keer zelf techniek gedaan. Misschien gaan we binnenkort eens andere groepen ondersteunen met techniekles. Wij weten als 8-ster groepers best hoe het moet.

En sinds vorige week hebben we op de vrijdag en soms op de donderdag juf Maaike voor de groep. Juf Maaike stelde zich voor doormiddel van een quiz. Heel erg leuk! Wellicht dat ze zich binnenkort ook hier in de nieuwsbrief voorstelt, vast wel.

En afgelopen woensdag hadden we de Kick Of van de Energy Challenge.  Een project om basisschoolkinderen bewust te maken van hun invloed op het energieverbruik. Daar gaan we komende weken mee aan de gang. Dus wellicht levert dat jullie thuis ook weer iets op. Minder lang douchen en dat soort zaken.

En we hebben ook nog even onze creatieve geest laten dwalen over onderwijs in de ideale situatie. Hoe zouden jullie graag willen leren? Een vraag van Blosse. Nou daar kwam heel wat langs. Boomhutten bouwen, workshops, meer geschiedenis in een echt geschiedenislokaal. Nou dacht een aantal kinderen al: Daar hebben wij niks meer aan. Ik vertelde dat het ook heel prettig kan zijn om dingen voor anderen te doen. En vanmorgen kreeg ik bericht dat er vermoedelijk ook een van de ideeën die werd geopperd nog dit jaar gaat worden uitgevoerd. 

En natuurlijk hebben we dinsdag altijd de Grey of the day. Velen hadden het gesprek thuis gevoerd. En inderdaad het was de overstroming in 1953. Dit jaar 70 jaar geleden. Leuk is dat er daardoor thuis over veel meer dan dat wordt gesproken. Dat is namelijk het leuke, zo halen we een beetje school in huis en huis in school. 

Ik wens jullie weer een fijn weekend, nog een weekje school en dan alweer voorjaarsvakantie!

Groetjes Daan

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
9 9
10 10