Nieuws van het Techniekatelier

Ook dit schooljaar hebben alle groepen van het Kleurenorkest op de dinsdag weer techniekles. Vol enthousiasme en energie gaan ze hiermee aan de slag met de volgende onderdelen:

Houtbewerking

Hier kunnen de kinderen zelf timmeren, boren en zagen om hun eigen creaties van hout te maken.

Demonteren

Bij het demonteren halen de kinderen electronische apparaten uit elkaar om te zien hoe de binnenkant van bijvoorbeeld een DVD-speler er uitziet. Zo leren ze om spullen voorzichtig uit elkaar te halen en ontdekken ze uit welke onderdelen een apparaat eigenlijk bestaat.

Constructies maken

Met Kapla of hout bouwen de kinderen de hoogste toren of een (kabouter)dorp. 

Programmeren en 3d ontwerpen

De kinderen uit de bovenbouw leren programmeren op de laptop met behulp van Scratch of ze kunnen 3d ontwerpen maken met Tinkercat die volgens in 3d kunnen worden geprint. De onderbouw leert de beginselen van programmeren met kleine robotjes die ze opdrachten kunnen geven door te tekenen.

Tandwielen en electronica

Met behulp van plastic tandwielen kunnen de kinderen zelf dingen laten bewegen en door gebruik te maken van oude electronica leren de kinderen de beginselen van de werking van electriciteit.

Het is voor mij ook genieten om de kinderen zo betrokken en creatief bezig te zien. Ze maken zelf de mooiste en origineelste creaties! Dit is ook precies het doel van deze lessen.

Groeten,

Meester Marc

P.s. Als mensen thuis nog oude electronica (zoals een DVD speler of computer) hebben liggen dan kan dit altijd bij mij worden ingeleverd! De kinderen kunnen hiermee dan lekker aan de slag tijdens de lessen.

 

Groep 6 techniek 2 Groep 6 techniek 2
Groep 6 techniek 1 Groep 6 techniek 1