Nieuwtjes uit groep 7/8

Dat is dan toch wel lekker zo’n dagje vrij voor de kinderen na Sinterklaas. Wat was het weer een gezellig feestje afgelopen dinsdag. De Sint die met zijn Pieten in de bakfiets aankomt. Uiteraard ontvangen door het dansteam van groep 8. Daarna prachtig surprises bekeken, gelachen om de gedichten en genoten van de pepernoten die te winnen waren met de Grote Sinterklaas Quiz. 

En dan zijn we ook alweer bezig met kerst. De kerstmusical die we al weken aan het oefenen zijn voor donderdag 21 december in de kerk.

Op vrijdag 10 november zijn we naar bioscoop Corso in Castricum gegaan. In de week van IDFA. Daar hebben we gekeken naar 2 docu’s, Oasis en Jasmin’s Two Homes.  De ene beschrijft het leven van tweelingbroers waarvan de ene een verstandelijke beperking heeft. En Jasmin’s Two Homes gaat over migratie en cultuurverschillen. Dit past natuurlijk prachtig bij Burgerschap.

Donderdag 16 november gingen we naar het PCC in Heiloo. Leuke lesjes gevolgd. En eindigend met gym.

Op 23 november is groep 8 gestart met de Iep. Zij doen dat iets eerder en dat heeft uiteraard ook weer met hun advies te maken. Wat hebben ze goed gewerkt zeg! En groep 7? Ja die ook zeker. Die konden die dagen geweldig zelfstandig aan hun weektaak. Super!!

De dag daarna kwam er nog een oud politieagent voorlichting geven via Bureau Halt. Daar hadden we het onder anderen over ‘meeloopgedrag’. Hoe kun je ervoor zorgen dat je daar niet zo beïnvloedbaar voor bent?  Er kwamen ook praktijkvoorbeelden langs. Tja en hoe reageer je dan? Wat doe jij of hoe zou je eigenlijk willen regeren? Mooi dat dat soort lessen ook aan bod komen. Leerzaam voor groep 7 en zeker ook voor groep 8 zo vlak voor de middelbare school.

En op die dag namen we natuurlijk ook nog afscheid juf Mariëlle. Na 14 jaar Kleurenorkest.  En die vrijdag eindigden we met Pietengym! Dank daarvoor meester Jonas en Pepijn.

Groetjes, meester Daan

IMG_3327 IMG_3327
IMG_3251 IMG_3251
IMG_3184 IMG_3184
IMG_3181 IMG_3181
IMG_3151 IMG_3151
IMG_3091 IMG_3091
IMG_2968 (1) IMG_2968 (1)